Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola

hivatalos weboldala

Home

2016. október 15-én iskolánkban ősz témájú projektet valósítottunk meg. A program két részből állt. Minden osztály elkészítette saját madárijesztőjét és a tanulók játékos őszi feladatokban versenyeztek. Volt hordógurítás, puttonyozás, gumicsizma hajítás, talicskázás, kukoricamorzsolás, célba dobás, toronyépítés őszi gyümölcsökből, őszi akadálypálya leküzdése, íjászat. A vidám hangulatú programon tanulóink szívesen vettek részt, jól érezték magukat.
További képek
 

Második alkalommal rendeztük meg iskolánkban az Éneklő osztályok versenyét. Idén az osztályok egy-egy népdallal és egy a korosztályukhoz közel álló „modern” dallal készültek a megmérettetésre. A 2016. október 15-én megrendezésre kerülő verseny győztes csapata az 5. osztály lett.

Videó2016. október 13-án, csütörtökön a Zalai Kutyasuli munkatársai, Gróf Krisztián és Lang Ferenc látogattak el iskolánkba. Alsó tagozatos tanulóink a Kutya-gyerek kommunikáció című előadáson vehettek részt. A gyermekeket Gant, a nagy termetű, francia pásztorkutya fogadta. Gazdája segítségével bemutatta hogyan kommunikálnak a kutyák, hogyan kell bánni az állatokkal, kóbor kutyákkal.

Ha meg szeretnénk simogatni egy kutyát, fontos, hogy előtte a gazdájától kérjünk engedélyt, ezt követően hagyni kell, hogy a kutya megszagolja a kezünket. Két kézzel idegen kutya felé nem szabad közelíteni, a mozdulatot a kutya támadásnak veheti. Kóbor kutyát pedig szigorúan tilos megsimogatni. Az elméleti oktatás után gyerekek felsorakoztak, hogy megsimogassák Gantot a tanultak szerint.
 

A tanulók tanácsokat kaphattak mit tegyünk, ha kutyatámadás áldozatai vagyunk, hogyan védekezhetünk egy támadás estén?

Ha az utcán találkoztok egy kutyával szigorúan tilos elfutni, a kutya zsákmánynak néz és gyorsan utolér, mivel gyorsabban fut egy embernél. Ilyenkor szoborrá kell válni, mert ha nem vagyunk érdekesek a számára, akkor talán odébbáll. Ezt játékos formában gyakorolták a gyerekek. Azonban, ha leránt a földre, akkor össze kell gömbölyödni, védve testünk nagy részét.
 

A foglalkozás végén a gyermekek páros munkában átismételték a tanultakat.

A sok kóbor, vagy szabadon járkáló kutya miatt, ez mindig fontos téma. Úgy érezzük, szükség van ehhez hasonló foglalkozásokra, hogy a gyermekek felismerjék a kutya jelzéseit és ezekre megfelelően reagálva elkerüljék az esetleges baleseteket.
Köszönjük a foglalkozást a Zalai Kutyasuli munkatársainak!

http://www.kutyaneveles.hu/kutya-gyerek
Katt a további képekért 


Hagyományainkhoz híven 2016. október 11-én, kedden szerveztük meg a Deák Komplex Tanulmányi Versenyt. Matematika-logika és nyelvi kommunikáció témakörökben versenyeztek tanulóink. A 3-4. osztályosok írásban, a felsősök írásban és szóban versenyeztek. Pusztamagyaród, Bak, Bocfölde tanulói is képviselték iskoláikat csapataikkal.  A délután során 22 csapat, 66 tanulója versengett.

Gratulálunk a győzteseknek!


2016. október 10-én rendeztük meg a Deák váltófutást. A versenyen öt iskola csapatai vettek részt. A tanulók alsós és felsős korosztályban indultak. Gratulálunk Tófej csapatainak, akik mindkét versenyen első helyet szereztek. A mi alsósaink 3. helyen, felsőseink 2. helyen végeztek.

Gratulálunk a csapatoknak!

Vendégeinknek köszönjük, hogy velünk versenyeztek!Négy csapat részvételével rendeztük meg iskolánkban a Deák Foci Kupát. 2016. október 7-én, a következő iskolák csapatai voltak jelen a megmérettetésen: 
Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola
Szentpéterúri Általános Iskola
Kincskereső Általános Iskola Tófej
Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola
A délután során a következő eredmény született:
1. helyezett: Tófej csapata
2. helyezett: Szentpéterúr csapata
3. helyezett: Söjtör csapata
4. helyezett: Bak csapata
Gratulálunk a helyezetteknek! Vendégeinknek köszönjük a részvételt!

Iskolánk 3. osztályos tanulói 2016. október 7-től, kilenc héten keresztül vesznek részt ingyenes úszásoktatáson. 5. osztályosaink január hónapban kezdik majd a tanulást.
Iskolánk hagyományaihoz híven, ezen az éven is sor került a kis elsősök és az ötödikesek diákká, illetve felsős diákká avatására. Mindkét osztálynak 3-3 feladattal kellett megbírkóznia. Kihívóik az osztályok voltak.
Játékos, vidám, ügyességi feladatok sora után történhetett meg az avatás, az eskü.
Kis békáink és nagy gólyáink immár "teljes" tagjai a tanulóközösségnek.
A délután táncházzal zárult.
  

Negyedik és harmadik osztályos tanulók vettek részt, 2016. szeptember 28-án, szerdán, a SPORT LEGYEN A TIED! című rendezvényen a Városi Sportcsarnokban. A  Zalaegerszegre utazó tanulók új és már ismert sportokkal találkoztak. Ki is próbálhatták azokat! 

A program célja volt, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a mozgáshoz, sportoláshoz, és megtalálják a számunkra leginkább megfelelő sportágakat. A rendezvényen kb. 10-15 sportág mutatkozott be; a tanulók edzőkkel, élsportolókkal is találkozhattak.

Aktuális

Diákönkörmányzat

Megvalósított feladatok:

Suli-buli feladatainak tervezése,
a lebonyolítás segítése.

Előadás szervezése:
Kutya-gyerek kommunikáció

2016-2017 tanév

Programok

2016. október 21.
13.30-15.15
Ünnepi projekt

2016. október 21.
15.30
Ünnepély: 1956. október 23.

2016. október 20.
Kézilabda Kupa

Pályaválasztási szülői értekezlet
7-8. osztály
2016. november 24.

2016. október 28.
Tanítás nélküli munkanap

Őszi szünet
2016. november 2-
2016. november 4.

Projekthét
2016. november 9-11.

Mesemondóverseny
2016. november 14.

Mesemondóverseny Bak
2016. november 18.

Pályaválasztási kiállítás
2016. november 25.

Hírek

Nemzeti Gyásznap


Október 06.

Az aradi vértanúk napja
Világnapok októberben


Október 01.

Zene világnapja

 

Október 01.

Idősek világnapja

 

Október 04.

Állatok világnapja